Geen uitvaart verzekering, wie gaat deze nu betalen…

kist met rozen

Geen uitvaart verzekering, wie gaat deze nu betalen…u bent niet de enige die zich dit afvraagt.

Hoe triest het ook is, vind ik dit toch een belangrijke vraag. Bent u wel verzekerd voor uw uitvaart.

Van heel dicht bij maakte ik mee dat een familielid van mij helaas niet verzekerd is. Vandaar dat ik deze blog nu aan het schrijven ben. Omdat ik het belangrijk genoeg vind om u ook deze informatie te geven. Natuurlijk wel met heel veel respect voor de overledenen. En wel terugkijkend op een mooie uitvaart al was het een budget uitvaart was de overleden wel omringt met geliefde. We zijn nu een aantal weken na de crematie wel bezig met de volgende vraag?

Geen uitvaart verzekering, wie gaat deze nu betalen? In ons geval zijn de kinderen hiervoor verantwoordelijk. Dit omdat dit per wet zo geregeld is. Wel ben ik met de bewindvoerder van de overledenen in onderhandeling gegaan. En ook met de bewindvoerder van 1 van de kinderen ben ik in gesprek. Of hiervoor bijzondere bijstand aangevraagd kan worden. En dan heb je tussen door gewoon nog de emoties die er zijn rondom het overlijden van ons geliefde medemens.

En dit zijn natuurlijk kosten waar je eigenlijk geen rekening houd. De meeste van ons weten niet eens dat je als erfgenaam verantwoordelijk bent voor de kosten van de uitvaart, als een naaste familielid plotseling overlijd. Iets waar wij zelf eigenlijk geen rekening mee gehouden hadden.

Daarom zou ik u willen aanraden wilt u uw naaste geliefde niet opzadelen met de kosten van uw uitvaart. Draag dan zorg voor een verzekering voor uw uitvaart. Zo blijven uw achterblijvers niet met een onverwachte kostenpost achter waar zij ook nooit rekening mee hadden gehouden.

Wel zijn we ontzettend bij dat we zelf zoveel hebben kunnen betekenen voor het regelen van de uitvaart. En dat dit ook tot de mogelijkheden behoorde bij het uitvaartcentrum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Call Now Button